Publicerad: 2024-05-17

Logotyp

Teamledare till enheten för förebyggande arbete

Anställning

Heltid

Lönetyp

Fast månads- vecko- eller timlön

Vill du vara med och arbetsleda inom förebyggande arbete och myndighetsutövning? Är du dessutom intresserad av att bidra i Socialförvaltningens utveckling av den s.k. första linjen och införandet av nya Socialtjänstlagen? Vi är två innovativa enheter där du får möjlighet att vara med och utforma och testa nya arbetssätt. Vi är en av ingångarna in till Socialförvaltningen. Vi har ett viktigt uppdrag till att bidra till ökad trygghet i de prioriterade områdena genom att erbjuda Eskilstunas invånare tidiga insatser. Vi arbetar uppsökande på både förskolor, skolor, fritidsgårdar och ute i Eskilstunas olika stadsdelar. Vi erbjuder sk öppna insatser till barn, unga och vårdnadshavare på både individ och gruppnivå. Du kommer till två enheter där du har många kollegor att kroka arm med. Du får utrymme för ditt driv och ditt genuina intresse för socialt förebyggande arbete. Vi sitter centralt i Eskilstuna med gångavstånd till central stationen.

Nu söker vi varsin teamledare till team förebygg barn och team förebygg ungdom. Läs mer om vad tjänsten innebär nedan!

Enheten för förebyggande arbete 1: Vi är idag 22 på enheten som består av enhetschef, två teamledare och 18 medarbetare. Vi är indelade i olika team som alla arbetar förebyggande. Vår målgrupp är föräldrar som har barn i åldrarna 012 år. Du arbetar nära din teamledarkollega som ansvarar för Familjevägledarna på familjecentralerna/mötesplats Årby. I din tjänst ingår att leda gruppsamordnarna för föräldraskapsstöd och barngruppsverksamheten och de förebyggande socialsekreterare inom team förebygg barn. Team förebygg barn samverkar nära Eskilstunas olika grundskolor. I din roll ingår att coacha och leda de förebyggande socialsekreterarna i sina arbetsuppgifter, där även myndighetsutövningen är en del.

Enheten för förebyggande arbete 2: Vi är idag 17 på enheten som består av enhetschef, två teamledare och 14 medarbetare. Vår målgrupp är föräldrar som har ungdomar i åldrarna 1320 år. I din tjänst ingår att leda de förebyggande socialsekreterare inom team förebygg ungdom. Team förebygg ungdom samverkar nära Eskilstunas olika grundskolor, gymnasieskolor och kultur- och fritid. Vår samverkan utgår ifrån SSPF. På enheten finns också medlingsverksamheten och stödcenter för unga brottsutsatta. I din roll ingår att coacha och leda de förebyggande socialsekreterarna i sina arbetsuppgifter, där även myndighetsutövningen är en del.

ARBETSUPPGIFTER
Rollen som teamledare kommer till stor del att innebära samverkan och utvecklingsarbete inom förebyggande socialt arbete. Som teamledare ansvarar du för operativt ledningsarbete. Tjänsten innebär att fördela arbetet, stödja, instruera och inspirera medarbetare i den dagliga verksamheten mot gemensamma mål samt att verka för en god arbetsmiljö. Våra medarbetare arbetar i verksamheter som ligger på olika platser i Eskilstuna, därför kan du befinna dig på olika platser under en arbetsdag. Du ansvarar och verkar för bland annat en god rättssäkerhet, ansvarar för omvärldsbevakning inom området och säkerställer att vi utnyttjar våra resurser så effektivt som möjligt.

Du ingår i enhetsledningsfunktionen och kommer även på så sätt att arbeta med strategiska frågor. Vidare kommer du som teamledare vara väl bevandrad i myndighetsutövningen, som hos oss handlar om att hantera information om att ett barn eller ungdom kan vara i behov av stöd samt motivera föräldrar till att ansöka om stöd och hjälp. I rollen som teamledare är det viktigt att ha ett genuint barnrättsperspektiv, ha kunskap och intresse för det förebyggande och brottsförebyggande arbetet samt att ha ett samhälleligt perspektiv med invånarfokus.

KVALIFIKATIONER
För att lyckas i den här rollen behöver du uppfylla följande:
• Socionomexamen, alternativt examen som beteendevetare med 7,5 hp i psykologi, 7,5 hp sammanlagt i socialrätt och förvaltningsrätt och 15 hp i socialt arbete varav hälften på avancerad nivå.
• Flerårig erfarenhet av myndighetsutövning och god kunskap i socialtjänstlagen förvärvad genom arbetserfarenhet.
• Flerårig erfarenhet av förebyggande eller behandlande arbete, gentemot målgruppen barn och unga eller familjer.
• B-körkort.

Det är meriterande om du har något av följande:
• Erfarenhet av att arbetsleda medarbetare inom socialt arbete, till exempel i en roll som teamledare, chef eller samordnare.
• Utbildning inom ledarskap.
• Erfarenhet av tvärprofessionellt arbete inom myndighetsutövning och resurs.
• Erfarenhet/utbildning i våra metoder: ABC, MVP, Komet, MI.
• Erfarenhet av ärendehanteringssystemet Viva.
• Erfarenhet av XLPM eller annan projektledning.
• Vana av att arbeta inom ett mångkulturellt område eller sammanhang.

Dina personliga egenskaper har stor betydelse för organisationens framgång och för att lyckas i rollen behöver du ha en god förmåga att skapa kontakter och underhålla relationer. På ett ansvarsfullt och självgående sätt skapar du engagemang och får andra med dig samt driver arbetet framåt mot uppsatta mål. Du har lätt att skapa helhetssyn och överblick. Det är viktigt att du är tydlig i din kommunikation och att du har en förmåga att kunna fatta beslut. Du kommer gärna med förslag och idéer som du tillsammans med din grupp arbetar vidare med för att omsätta i praktiken och på så sätt utvecklar arbetet. Som teamledare är du trygg i dig själv och vågar möta upp behov och våra barn och unga där de är.

Vi kommer att göra löpande urval i denna rekrytering, varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Vill du vara med och leda vägen?
Vi erbjuder en arbetsplats som går före och leder vägen i en av Sveriges mest hållbara kommuner. Tillsammans med kompetenta och engagerade medarbetare är du med och utvecklar Eskilstuna genom goda hållbara möten, vägledning och service. Genom ett aktivt och modigt medarbetarskap samt ett tillitsfullt och engagerat ledarskap är du med och driver förändring. Du gör skillnad för människor varje dag.

Vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.

Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan eftersom den ligger till grund för vårt urval.

Om du har skyddad identitet ansöker du genom att skicka in din ansökan skriftligen eller lämna den i vår reception på Alva Myrdals Gata 3 D. Märk din ansökan med Rekryteringsenheten och annonsens referensnummer.
Ansök

Vill du att vi kopplar ihop dig med potentiella arbetsgivare?

Ansök nu

Rekommenderade jobb i Eskilstuna

Populära jobb i Eskilstuna