Publicerad: 2024-10-16

Logotyp

IT tekniker

Anställning

Heltid

Lönetyp

Fast månads- vecko- eller timlön

SkiStar söker nu en IT-tekniker.

SkiStar är under ständig utveckling och har som ambition att alltid ligga i framkant för att erbjuda gästerna den bästa semestern och minnesvärda fjällupplevelser. SkiStars IT-avdelning ansvarar för drift, support och utveckling av samtliga IT-system inom koncernen och vi finns på tre orter, Åre, Sälen och Trysil. Vi är idag ca 20 personer på avdelningen, en jämn fördelning av killar och tjejer, som tillsammans med övriga kollegor, konsulter och partners arbetar i en inspirerande och kreativ fjällmiljö. Nu behöver vi förstärka vårt grymma team med en IT-Tekniker.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att lösa tekniska problem och säkerställa att IT-infrastrukturen fungerar smidigt samt att alla har tillgång till de verktyg och resurser de behöver för att utföra sina arbetsuppgifter.

Här får du möjlighet att vara involverad i olika projekt och utmaningar beroende säsong. Det kan exempelvis innefatta uppgraderingar av infrastrukturen, implementering av nya system eller applikationer och säkerhetsförbättringar. Migrering av IT-tjänster till molnet och driftoptimering av nätverksprestanda kan också vara en del av arbetsuppgifterna. Vi arbetar med många olika tekniker såsom Linux, Windows, AD, Azure, SQL, Oracle, VMware , Citrix, Cisco, Palo Alto och Juniper.

En av de mest spännande aspekterna av arbetet är möjligheten att lösa tekniska problem. Varje dag ställs du inför utmaningar som kräver analytiskt tänkande och stor problemlösningsförmåga. Att snabbt kunna identifiera och lösa problem är avgörande för att våra gäster på destinationerna ska få en minnesvärd fjällupplevelse.

Jobbet är både givande och krävande. Det kräver teknisk expertis, uppdaterad kunskap om de senaste teknologierna och en stark passion för IT. Du får möjlighet att samarbeta med olika människor och avdelningar, vilket ger en bredd av erfarenheter och möjligheter till kompetensutveckling.


IT-tekniker är en bred roll som innebär en stor variation av arbetsuppgifter vi ser att du har mer än 5 år erfarenhet. Här följer några exempel på hur din dag kan se ut.

- Felsökning och problemhantering: Det är din uppgift att identifiera och lösa tekniska problem som kan uppstå i olika IT-system, oavsett om det gäller mjukvara eller hårdvara. Du ger support och hjälper användare genom att svara på frågor, diagnostisera och åtgärda fel samt reparera eller byta ut hårdvara.
- Underhåll av datorer och nätverk: Du ansvarar för att utföra rutinmässigt underhåll av datorer, servrar, nätverksenheter och annan IT-utrustning.
- Installation och konfiguration: Som IT-tekniker är du ansvarig för att installera och konfigurera programvara, operativsystem och nätverksenheter. Du säkerställer att all utrustning är korrekt konfigurerad och fungerar som den ska för att möta användarnas behov.
- Datahantering och säkerhet: Du implementerar säkerhetsåtgärder, såsom brandväggar, antivirusprogram och krypteringsteknik för att skydda systemen från skadlig programvara och obehörig åtkomst samt säkerhetskopierar och återställer data vid behov.
Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde omgående eller enligt överenskommelse. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Under viss del av året innebär tjänsten schemalagd arbetstid på kvällar och helger samt beredskap. Resor mellan våra destinationer förekommer, företagsbil finns att låna.

Placeringsort: Sälen, Åre eller Vemdalen

Att få jobba med minnesvärda fjällupplevelser året runt tycker vi är det bästa som finns!

Vår personal är vår absolut största tillgång. Ett gemensamt engagemang och en strävan efter att skapa en bra fjällupplevelse för våra gäster är en stor del av vår framgång. Hos oss kan du vara dig själv och ha kul, samtidigt som du levererar ett betydande resultat tillsammans med fantastiska kollegor.

På SkiStar är vi fler än 500 helårsanställda som tillsammans jobbar med bland annat försäljning, ekonomi, drift, aktiviteter, It, administration, logiförmedling, fastighetsservice och marknadsföring. Under vintersäsong har vi dessutom över 2200 säsongsanställda.
Ansök

Redo för nästa steg i karriären?

Hjälp mig hitta jobb

Rekommenderade jobb i Malung-Sälen

Populära jobb i Malung-Sälen