Publicerad: 2024-12-18
Köksföreståndare
Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar med komplex psykosocial problematik och för vuxna med missbruk. SiS verkställer även sluten ungdomsvård. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring.
SiS ungdomshem Brättegården ligger strax utanför Vänersborg. Vi tar emot icke skolpliktiga flickor med psykosocial problematik, psykisk ohälsa samt kriminalitet och missbruk.
Arbetsbeskrivning
Vi söker en köksföreståndare till SiS ungdomshem Brättegården.
Köket på Brättegården står inför stora förändringar. Under 2025 kommer köket och matsalen att renoveras och moderniseras. Samtidigt utökas institutionen med ytterligare en avdelning. Kökets uppgift är att laga lunch och middag till institutionens sex avdelningar, där totalt 31 ungdomar bor.
Måltider och kost är en viktig del i vårt uppdrag. Kökspersonalens uppgifter är att planera, förbereda och tillaga näringsrika och goda måltider. Vår ambition är att all mat tillagas från grunden. Hos oss bor ungdomar som förutom behov av specialkost, ofta har behov av specifika anpassningar av menyn.
Som köksföreståndare jobbar du i team med övrig kökspersonal och du är operativ i arbetet. Du behöver trivas med att laga mat i storkök och samtidigt se kök och matsal som en helhet. Då ungdomarna bor på institutionen, en kortare eller längre period, är det av vikt att maten har en känsla av hemmalagad och att högtider uppmärksammas så att det skapas en hemtrevlig måltidsmiljö för ungdomarna.
Vår vision är att vara en plats för förändring och det genomsyrar vårt bemötande, vårt engagemang och vårt förhållningssätt.
Arbetsuppgifter
Som köksföreståndare är du operativ i arbetet med matlagning samtidigt som du leder och fördelar arbetet och har produktionsansvaret för köket. Dina arbetsuppgifter är:
• planering av matsedel
• beställning av livsmedel, förbrukningsmaterial och kemiska artiklar inom rådande budgetram
• att säkerställa att köket tillgodoser behovet av specialkost och specifika anpassningar av menyn
• att ansvara för livsmedelshygien samt göra den av livsmedelsverket lagstadgade egenkontrollen
• att ansvara för kökets lokalvård
• att ansvara för interna och externa kontakter som behandlingspersonal och leverantörer
• att introducera och handleda nya medarbetare
Kvalifikationer
Du ska ha:
• utbildning inom restaurang och storkök
• erfarenhet av att leda och fördela arbete i ett kök
• goda kunskaper gällande hygienföreskrifter och egenkontroll
• god förmåga att uttala dig i tal och skrift på svenska, samt god datavana
• B-körkort
Det är meriterande om du har erfarenhet av matlagning till ungdomar med specialbehov gällande kost samt har förståelse för hur olika funktionsvariationer påverkar ungdomarnas behov kring måltider.
Utifrån personliga egenskaper ser vi att du är engagerad, kommunikativ, serviceinriktad och initiativrik. Du ska driva arbetet i köket efter målgruppens behov, vilket varierar över tid, samt ha tät samverkan med behandlingspersonal. Du behöver vara ansvarsfull, trygg, stabil och kontrollerad i stressituationer.
Vi kommer att lägga stor vikt vid din personliga lämplighet.
På SiS månar vi om ett gott medarbetarskap. Det innebär att du som medarbetare tar ansvar för ditt arbete, bidrar till utveckling och medverkar till ett gott samarbete. Läs mer om vårt medarbetarskap.
Anställning:
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och inleds med sex månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse.
Ansökan:
Välkommen att registrera din ansökan i vårt rekryteringsverktyg senast den 5 januari 2025.
Tester och arbetsprover kan komma att ingå i rekryteringsprocessen.
Fackliga representanter:
Martin Rapp SEKO tel: 010-4532727
Henrik Isgren SACO tel: 010-4534023
Stefan Eriksson OFR tel: 072-5536131
SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.
För arbete på våra institutioner gör SiS registerkontroll innan anställning.
Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
OBS! Om du har skyddade personuppgifter ska du inte söka via rekryteringssystemet. Kontakta i stället den som står som kontaktperson i annonsen.
Läs gärna mer om oss på https://www.stat-inst.se/jobba-hos-oss/
SiS ungdomshem Brättegården ligger strax utanför Vänersborg. Vi tar emot icke skolpliktiga flickor med psykosocial problematik, psykisk ohälsa samt kriminalitet och missbruk.
Arbetsbeskrivning
Vi söker en köksföreståndare till SiS ungdomshem Brättegården.
Köket på Brättegården står inför stora förändringar. Under 2025 kommer köket och matsalen att renoveras och moderniseras. Samtidigt utökas institutionen med ytterligare en avdelning. Kökets uppgift är att laga lunch och middag till institutionens sex avdelningar, där totalt 31 ungdomar bor.
Måltider och kost är en viktig del i vårt uppdrag. Kökspersonalens uppgifter är att planera, förbereda och tillaga näringsrika och goda måltider. Vår ambition är att all mat tillagas från grunden. Hos oss bor ungdomar som förutom behov av specialkost, ofta har behov av specifika anpassningar av menyn.
Som köksföreståndare jobbar du i team med övrig kökspersonal och du är operativ i arbetet. Du behöver trivas med att laga mat i storkök och samtidigt se kök och matsal som en helhet. Då ungdomarna bor på institutionen, en kortare eller längre period, är det av vikt att maten har en känsla av hemmalagad och att högtider uppmärksammas så att det skapas en hemtrevlig måltidsmiljö för ungdomarna.
Vår vision är att vara en plats för förändring och det genomsyrar vårt bemötande, vårt engagemang och vårt förhållningssätt.
Arbetsuppgifter
Som köksföreståndare är du operativ i arbetet med matlagning samtidigt som du leder och fördelar arbetet och har produktionsansvaret för köket. Dina arbetsuppgifter är:
• planering av matsedel
• beställning av livsmedel, förbrukningsmaterial och kemiska artiklar inom rådande budgetram
• att säkerställa att köket tillgodoser behovet av specialkost och specifika anpassningar av menyn
• att ansvara för livsmedelshygien samt göra den av livsmedelsverket lagstadgade egenkontrollen
• att ansvara för kökets lokalvård
• att ansvara för interna och externa kontakter som behandlingspersonal och leverantörer
• att introducera och handleda nya medarbetare
Kvalifikationer
Du ska ha:
• utbildning inom restaurang och storkök
• erfarenhet av att leda och fördela arbete i ett kök
• goda kunskaper gällande hygienföreskrifter och egenkontroll
• god förmåga att uttala dig i tal och skrift på svenska, samt god datavana
• B-körkort
Det är meriterande om du har erfarenhet av matlagning till ungdomar med specialbehov gällande kost samt har förståelse för hur olika funktionsvariationer påverkar ungdomarnas behov kring måltider.
Utifrån personliga egenskaper ser vi att du är engagerad, kommunikativ, serviceinriktad och initiativrik. Du ska driva arbetet i köket efter målgruppens behov, vilket varierar över tid, samt ha tät samverkan med behandlingspersonal. Du behöver vara ansvarsfull, trygg, stabil och kontrollerad i stressituationer.
Vi kommer att lägga stor vikt vid din personliga lämplighet.
På SiS månar vi om ett gott medarbetarskap. Det innebär att du som medarbetare tar ansvar för ditt arbete, bidrar till utveckling och medverkar till ett gott samarbete. Läs mer om vårt medarbetarskap.
Anställning:
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och inleds med sex månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse.
Ansökan:
Välkommen att registrera din ansökan i vårt rekryteringsverktyg senast den 5 januari 2025.
Tester och arbetsprover kan komma att ingå i rekryteringsprocessen.
Fackliga representanter:
Martin Rapp SEKO tel: 010-4532727
Henrik Isgren SACO tel: 010-4534023
Stefan Eriksson OFR tel: 072-5536131
SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.
För arbete på våra institutioner gör SiS registerkontroll innan anställning.
Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
OBS! Om du har skyddade personuppgifter ska du inte söka via rekryteringssystemet. Kontakta i stället den som står som kontaktperson i annonsen.
Läs gärna mer om oss på https://www.stat-inst.se/jobba-hos-oss/